Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door

Het Modelspoor Museum in Sneek had grootse plannen met de nieuwbouw op de Hemmen naast het Bowlingcentrum de Stolp. Het had zo mooi moeten worden. Een groot modern gebouw met unieke belevenissen voor jong en oud, voor een onvergetelijk dagje uit.

Het museum had als beoogd gebruiker/huurder met de ontwikkelaar/verhuurder ruim 3 jaar geleden intenties vastgelegd voor de bouw en huur van een nieuw museum. Door een optelsom van oorzaken en veranderde omstandigheden is het helaas niet gelukt deze intenties om te zetten in een langjarige huurovereenkomst. Hierdoor kon het bestuur niet anders doen, dan een streep door de verhuisplannen zetten.

Het bestuur van het Modelspoor Museum gaat zich nu beraden over de verdere toekomst. De ambities van het Modelspoor Museum om het museum toekomstbestendig te maken blijven onverminderd bestaan.
Voorlopig zit het museum nog in het monumentale pand van station Sneek aan de Dr. Bouwmaweg.
Daar draaien de treintjes onvermoeibaar hun rondjes voor jong en oud.

Stenen actie van het Modelspoor Museum verlengd

Het Modelspoor Museum zoekt stenen voor de bouw en inrichting van het nieuwe museum. Daarom is het museum een actie gestart waarbij men symbolisch een steen kan kopen.
Omdat de verhuizing naar de nieuwe locatie niet doorgaat, moet het museum op zoek naar een alternatief. De stenen actie blijft daarom van kracht. Het incasseren is uitgesteld tot juni/juli 2024. Tot die tijd kunnen mensen nog steeds een steen kopen.

Van een halve steen, een hoeksteen tot een hele steen. “Iedereen die een steentje bijdraagt aan onze nieuwe locatie krijgt er wat voor terug,” aldus Jan Willem van Beek, de directeur van het Modelspoor Museum. “De naam van elke koper wordt op een banner met stenen geprint. In het nieuwe museum komt deze banner te hangen.”

De stenen kunnen gemakkelijk worden gekocht op www.modelspoormuseum.nl waar ook per steen alle tegenprestaties staan.
Heeft u al een steent gekocht en wilt u hem alsnog annuleren, stuur dan een mail naar management@modelspoormuseum.nl