Oranjevereniging dankt Warns

Oranjevereniging Warns plaatste onderstaand bericht op hun Facebook pagina als dank voor een zeer geslaagd feest.

Beste Warnsers,

Wat een prachtig feestweekend hebben we weer gehad met zijn allen. En wat een geluk hebben we gehad met het weer! Zeker gezien de weersomstandigheden van de afgelopen weken!
Na het nodige voorbereidingswerk zijn we op donderdag gestart met de 50+ middag. Gezellig met z’n allen in de bus naar Leeuwarden. Hier volgde een zeer vermakelijke en ook interessante looptocht door Leeuwarden, waarbij de geheel in stijl verkleedde gidsen op een heel leuke wijze inspeelden op het publiek.

Weer teruggekomen in de tent volgde een gezellige borrel. Het buffet werd gebracht door Slagerij de Boer uit Koudum, waarna iedereen van het lekkere eten kon genieten. En dat we een gezond stel mensen zijn in Warns staat vast want er bleef nagenoeg niets over!

’s Avonds volgde het open podium voor alle Warnsers. Wat ook weer een fantastische deelname! Maar liefst 10 optredens! En wat is er op een creatieve manier met het thema omgegaan! Alle groepen hebben er hun eigen draai aan gegeven, fantastisch! De jury verkoos het optreden van buurtvereniging Ald en Nij als beste, met hun nabootsing van een zeer speciale vliegreis. Bij enkele optredens was het voor ons lastig om het geluid goed uit te versterken, waardoor het niet altijd goed te volgen was. Dit was heel jammer, en wij zullen daar bij een volgende keer een betere oplossing voor moeten vinden.

Op vrijdagochtend waren daar om 9 uur de kinderen van basisschool de Meiboom. Verdeeld in twee leeftijdsgroepen hebben zij spelletjes gedaan op het terrein rond de tent, en een film gekeken in de Spylder. Tussen de middag werd iedereen getrakteerd op patat, en als verassing een ijsje tot besluit, aangeboden door Wytse en Elske.

Vrijdagavond was het tijd om de optochtwagens op te stellen op het Sou. Maar liefst 10 wagens en 3 loopgroepen stonden klaar om de route door Warns af te leggen. Ook nu weer bleek dat iedereen zijn eigen creatieve draai aan het thema “oer de grins” had gegeven. We mogen maar trots zijn wat we als Warnsers met elkaar kunnen bereiken!

Na de optocht volgde de “jûn fan Warns” met de gezellige band Time Maud. Zij begonnen behoorlijk enthousiast aan de avond waarbij de decibels ons om de oren vlogen. Na het volume een tikje teruggedraaid te hebben kon iedereen gezellig met elkaar praten, en werd er op de dansvloer uitbundig gedanst en gezongen.

Zaterdag volgde de ochtendversie van de optocht. Enkele jeugdwagens waren nog vrij leeg, wat er natuurlijk op wijst dat de vrijdag geslaagd was, maar verderop in Warns waren deze al beter gevuld. De jury had op de vrijdagavond de punten verdeeld, en daar kwam de volgende top-3 uit:

  1. Van Zee tot See met de boodschappen over de Grens
  2. De Pipo’s met hun “over de grens kliniek”
  3. Noarderburen met het wolvenhek

De publieksprijs ging naar Keet Warns met de groene skipiste.

Waar wij twee jaar geleden nog welgeteld 1 publieksstem binnenkregen, hebben wij met een nieuw bedachte methode dit jaar maar liefst 256 stemmen weten te verzamelen!
De finish was wederom bij de tent, waar Weima en vd Werf al klaarstonden om het publiek te vermaken. Het was ultiem matinee-weer met een strak blauwe lucht en geen zuchtje wind. Wederom ouderwetse Warnser gezelligheid.

Na het matinee volgde de zeskamp. Ook hier weer een fantastische opkomst met maar liefst 16 teams! Deze teams hebben op zeer uiteenlopende onderdelen gestreden om de winst. Van een mini-
quiz tot meelhappen en spijkerbroekhangen. Uiteindelijk heeft de buurvereniging Noarderburen de meeste punten gehaald bij de zeskamp, en gingen ervandoor met een heerlijke taart.
Toen alle scores opgeteld waren konden wij de winnaar van de hoofdcompetitie bekend maken.

Uiteindelijk is hier de volgende top-3 uitgekomen:

  1. Buurtvereniging van Zee tot See met 150 punten
  2. Ald en Nij en Noarderburen met 149 punten
  3. De Pipo’s met 147 punten

Op de zaterdagavond kon alle opgebouwde competitiespanning er nog even lekker uit gedanst en geschreeuwd worden met de feestband “Bad Shoes”. Ook dit werd weer een leuke avond met een zeer ontspannen en gezellige sfeer.

Wij kunnen als bestuur terugkijken op een zeer geslaagd Warnserfeest 2024. En bovenal zijn wij trots op alle Warnsers die samen weer zulke mooie creatieve en sportieve prestaties hebben laten zien! Wij zien jullie graag weer op de volgende activiteiten van de Oranjevereniging verschijnen! Maar eerst gaan wij de misgelopen slaap-uurtjes inhalen… WARNS BEDANKT!

Oranjevereniging Warns