Illustere Figuren speelt De Thuistribune

Donderdag 2 mei 20:30 in de schuur van de boerderij van de fam. Jacobi op ‘t Sou 42 in Warns

Een theatervoorstelling over bier, tutu’s en andere vooroordelen

Als we naar onszelf kijken, zien we een vat vol tegenstrijdigheden. Kijken we naar de ander, dan zien we vaak maar één ding.

Illuster Figuur Raymond Muller merkt dat in zijn dagelijks leven volop. Want als acteur en schrijver behoort hij volgens sommigen tot de ‘linkse elite’, maar daar tegenover staat dat hij fanatiek supporter is van voetbalclub SC Cambuur. Het zijn twee werelden die elkaar niet begrijpen. Raymond probeert de verschillende groepen uit alle macht met elkaar te verbinden, want in hemzelf is dat immers prima gelukt. Tenminste, dat wil hij zelf graag geloven.

De Thuistribune op tour

Theatercollectief Illustere Figuren speelt De Thuistribune, een muzikale voorstelling over bier, tutu’s en andere vooroordelen. Een voorstelling over de kloof tussen verschillende groepen in de maatschappij, loopgraafdiscussies, opgetrokken muren en dichte deuren. Maar vooral ook een voorstelling over onvoorwaardelijke vriendschap en de meerstemmigheid in jezelf en in de ander. Naast Muller spelen Joeso Peters (muziek) en Matija Franjes (dans) mee. Regie is in handen van Ira Judkovskaja; Mathilde van der Hoop deed het decorontwerp.

Met de voorstelling trekt Illustere Figuren van april tot en met juni langs verschillende bijzondere locaties in Noord-Nederland.Dit zijn plekken waar voor onbekenden een eenzijdig beeld aan hangt zoals een studentenvereniging, een klooster, de scouting en in Warns is dit een Veehouderij.

Over Illustere Figuren

Illustere Figuren is een theatercollectief met een retepositief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt. Ze staan voor theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken doet krullen. Zij kunnen hun verhalen enkel en alleen vertellen vanuit hun perspectief en daarom staan ze als zichzelf op het toneel: met alle wijsheden absurditeiten fascinaties en overdenkingen die bij hen horen. Met trots maken zij sinds 2021 deel uit van de Friese Kunstinfrastructuur.

De voorstelling is inmiddels uitverkocht!