Doortraproute Warns (fietsroute)

Oudere fietsers welkom op de Doortraptestdag Warns

De nieuwe Doortraproute vanuit Warns kan getest worden!

Op woensdag 23 juni is er een speciale testdag

Op die dag van 11:30-14:30 staan bij het start- en finishpunt dorpshús De Treffe (Himmelumerdyk 2C te Warns) fietsdocenten van de Fietsschool en de buurtsportcoach van de gemeente SúdwestFryslân. Op deze locatie kunt u een beoordelingsformulier invullen en eventueel toelichten. Er staat iets te drinken klaar en u kunt van gedachten wisselen over veilig fietsen. U fietst op eigen gelegenheid en start op een moment dat het u past.

Doortraproutes zijn rondjes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen, een overheidscampagne om mensen zo lang mogelijk veilig te laten doorfietsen: fietsen tot je 100ste.

Vorig jaar maakte de Fietsschool van de Fietsersbond al 23 Doortraproutes (zie Doortrappen.frl). Nu zijn er weer verse test-Doortraproutes. Deze 9 nieuwe routes (die u nog niet op de site kunt vinden) worden onder andere getest op een aantal speciale Doortraptestdagen. Mensen kunnen ook op een andere dag de nieuwe routes testen. Meer weten stuur een mailtje naar karinbroer@xs4all.nl

Zin om mee te fietsen? U fietst op eigen gelegenheid en start op een moment dat het u past. Bij de stop kunt wat drinken én uw mening over de route doorgeven. De fietsdocenten van de Fietsschool zijn aanwezig, dus heeft u een fietsvraag: altijd welkom!
Meedoen? Meld je dan aan via een mail naar karinbroer@xs4all.nl onder vermelding ‘doortraproute Warns’. Bent u 23 juni verhinderd, maar wilt u wel de route testen, stuur dan ook een mail naar Karin.

Tot ziens! De buurtsportcoach Rika & fietsdocenten Karin en Jetty