Bewoners / achter de voordeur van….

voordeur_800x600
Bewoners interviews door Wilma Deurloo

Skarl 21 – Een kijkje achter de voordeur van Jan Dijkstra

“Zou het kunnen op een vrijdag?” vraag ik Jan als ik hem op 22 januari bel voor het maken van een afspraak voor een interview. Als hij zijn agenda erbij heeft gehaald, blijkt dat hij tot 6 maart in elk geval geen vrijdag vrij heeft, maar gelukkig heeft hij wel ruimte op een zaterdag en zo fiets ik meteen de volgende dag in de stralende zon naar Skarl.

lees verder

’t Noard 15 – Een kijkje achter de voordeur van Kees en Coosje Lettinga

Bij de boekenmarkt op 8 november sta ik naast Kees en Coosje.
“Ik kijk met mijn handen op mijn rug,” zeg ik, “want ik mag van mezelf geen nieuwe boeken kopen omdat ik de boeken van vorig jaar nog niet allemaal heb gelezen.” “Ik heb mezelf ook voorgenomen geen boeken te kopen, maar de zijtassen van mijn fiets zitten al vol”, zegt Coosje lachend met de volgende stapel boeken in haar handen. Het is daar dat ik Kees vraag of hij ervoor voelt geïnterviewd te worden voor de Warnser Poarte. “Jawel, maar dan samen met Coosje.”

lees verder

‘t Sou 1 – Een kijkje achter de voordeur van Gepke Visser

“Gepke Visser heeft in principe afscheid genomen van filmdag oud Warns, in verband met een aanstaande verhuizing.”
Dit kleine berichtje in de Warnser Poarte van juli 2015 trok mijn aandacht. Ik wist dat Gepke als leerkracht was verbonden aan de Totem, dat ze met pensioen was gegaan en dat ze op ’t Sou woonde, verder kende ik haar niet echt. Ze stond echter wel op het lijstje van mensen die ik graag een keer zou willen interviewen.

lees verder

‘t Noard 16 – Een kijkje achter de voordeur van Piebe de Boer

Voordat we aan ons interview gaan beginnen, mag ik in de tuin de vogels van Piebe bekijken.
Hij heeft een paar kooien met tropische ‘kromsnaveligen’, mooie papagaaien in felle kleuren. Ze passen uitstekend bij de tropische temperatuur deze middag. Een enkel koppeltje heeft jonkies, trots laat Piebe ze me zien.

lees verder

Skarlerdyk – Een kijkje achter de voordeur van Anneke Piersma

“Gastvrijheid en sfeer zijn voor mij erg belangrijk”, begint Anneke als ik haar vraag hoe zij het werken als beheerder van de Spylder heeft ervaren.
“Dat heb ik van mijn beppe. Zij was daarin belangrijk voor me. Bij haar was het gezellig, er waren koekjes, er stonden bloemen op de tafel, er brandden schemerlampjes. Nee, geen kaarsjes, dat heb ik van mezelf.

lees verder