Bewoners / achter de voordeur van….

voordeur_800x600
Bewoners interviews door Wilma Deurloo

Pastorywei 7 – Een kijkje achter de voordeur van Jantsje de Vries

Twee dagen vóór onze afspraak bel ik aan bij Jantsje om haar te vragen of ze wil meewerken aan een interview voor de Warnser Poarte.
Ze wil wel zegt ze, maar: “mijn verhaal heeft al in de krant gestaan en dat hebben de meesten hier wel gelezen”. Ze doelt op een interview dat op 24 december 2014 in de Leeuwarder Courant is verschenen.

lees verder

Buorren 4 – Een kijkje achter de voordeur van Willem Prins

Toen ik een paar maanden geleden aan Willem vertelde dat ik het soms lastig vind om iemand te vinden die zich voor de Warnser Poarte wil laten interviewen, bood hij zichzelf spontaan aan. Wat ik toen nog niet wist, is dat het vrij moeilijk is om een afspraak met hem te maken, hij is nogal druk.

lees verder

Buorren 39 – Achter de voordeur van Yorn Overwijk

Toen ik een paar maanden geleden ’s avonds naar De Wereld Draait Door zat te kijken, zag ik daar Yorn Overwijk. Hij had 1 minuut de tijd om één van zijn nummers te zingen en enkele vragen van Matthijs van Nieuwkerk te beantwoorden. Voor mij een aanleiding om Yorn wat uitgebreider te leren kennen.

lees verder

Buorren 26 – Een gesprek met Fleur de Jong

Fleur is zo ongeveer mijn buurmeisje. Ongeveer een jaar geleden zag ik Fleur met haar moeder op een middag uit de auto stappen. Op mijn vraag hoe het met haar ging, zei ze: “ik kom net van school, ik ben gezakt voor mijn eindexamen VWO en mijn beste vriendin is ook gezakt”. Ik vond dat ze er vrij laconiek onder was. Ik ben benieuwd hoe het Fleur het afgelopen jaar is vergaan en natuurlijk wil ik weten of ze nu geslaagd is.

lees verder