Bewoners / achter de voordeur van….

voordeur_800x600
Bewoners interviews door Wilma Deurloo

Laaksum 22 – Een kijkje achter de voordeur van Tryntsje Albada

Hoewel ik de stukjes van Tryntsje in de Warnser Poarte wel lees (goed voor mijn Fries!) had ik er zelf nooit aan gedacht haar te vragen voor een interview.
Na een tip van Ep van Hijum maak ik een afspraak en zo fiets ik op een woensdagmiddag in juni tegen 16.00 uur naar Laaksum. In haar tuin zie ik al van verre wat mannen en een vrouw bezig met een nestkast die net op dat moment wordt teruggezet achter de omheining van haar tuin.

lees verder

’t Noard 39 – Een kijkje in het leven van Mannie Pol

Van de zomer fiets ik langs het huis waar Mannie en Loes in de achtertuin aan de thee zitten.
Ik maak kort een praatje, maar net lang genoeg om te vragen of één van hen geïnterviewd zou willen worden voor de Warnser Poarte. Mannie wil wel, zegt ze, maar als ik later bij haar langs ga om een afspraak te maken, laat ze me weten dat ze ervan afziet omdat ze niet zoveel te vertellen heeft.

lees verder

‘t Sou 35 – Een kijkje achter de voordeur van Auke de Vries

Auke had ik weleens ontmoet bij een buurtfeestje toen wij nog bij dezelfde buurtvereniging hoorden, maar ik kende hem niet echt.
Gelukkig mag ik elke twee maanden een dorpsgenoot vragen voor een stukje in de Warnser Poarte, een unieke gelegenheid om iemand beter te leren kennen. En zo zit ik op een zonnige maandagochtend met Auke, Trijntsje en Sytse om de keukentafel.

lees verder