Bewoners / achter de voordeur van….

voordeur_800x600
Bewoners interviews door Wilma Deurloo

Skarlerdyk 4A – Een kijkje achter de voordeur van Anneke Piersma

In de tijd dat Anneke en ik op hetzelfde streekje wonen, zien en spreken wij elkaar regelmatig. Sinds Fritjof en ik verhuisd zijn naar ’t Noard komt het er niet meer van.
Op de een of andere manier lijken de Skarlerdyk en ’t Noard mijlenver uit elkaar te liggen. Tot Anneke een tijdje geleden weer eens bij mij op de koffie komt en we ontdekken dat we nog lang niet zijn uitgepraat.

lees verder

‘t Sou 58 – Een kijkje achter de voordeur van Aukje Veldman

Vorig jaar heb ik de boerderij van Aukje en Wytse Veldman ontdekt door het ‘winkeltje’ aan de weg. Als ik op een dag geen eieren zie staan, komt hun dochtertje Aafke (5 jaar) naar buiten. Ze biedt aan om even wat eieren te gaan rapen. De eieren komen dus zo onder de kip vandaan, zoals in het liedje van Jaap Fischer.

lees verder

Laaksum 24 – Een kijkje achter de voordeur van Sietze Dijkstra

Er ligt hier en daar nog wat sneeuw als ik naar Laaksum fiets. We drinken koffie, samen met Anne-Jo. Als Anne-Jo weggaat, merk ik dat Sietze dat lastig vindt, nu kan hij niet meer op haar terugvallen. Ik vind het wel prettig dat hij nu ‘gedwongen’ wordt zijn eigen verhaal te vertellen. Het gaat hem zo goed af, dat ik me na ruim twee uur heb moeten ‘losrukken’. Volgens mij had hij nog uren kunnen doorvertellen….

lees verder

Klokslach 26, Koudum – Een kijkje achter de voordeur van Michiel de Zeeuw

Het gebeurt niet zo vaak dat ik iemand buiten Warns interview, maar voor de nieuwe dominee van Warns maak ik graag een uitzondering.
Michiel en zijn vrouw Joke van Voorst zijn beiden onlangs bevestigd als dominee, Joke van Molkwerum, Michiel van Warns en samen van Koudum. Michiel wil zich graag voorstellen aan de mensen van Warns en de dorpskrant leek hem een mooie manier om dat te doen.

lees verder