Bewoners / achter de voordeur van….

voordeur_800x600
Bewoners interviews door Wilma Deurloo

Ats Bonninghawei 17 – Een kijkje achter de voordeur van Taetske Albada

Het is even zoeken naar het huis van Taetske in “de nieuwbouw van Warns zuid, achter de Ats Bonninghawei”, zoals deze nieuwe uitbreiding van Warns op internet wordt aangeduid. De weg vanaf De Buorren is nog niet bestraat, in het zand zitten diepe kuilen en de huizen hebben nog geen huisnummers. Gelukkig heeft Taetske een papier op het raam gehangen waarop haar huisnummer staat.

lees verder

Boppelâns 60 – Een kijkje achter de voordeur van Tjitske Dijkstra

Ik word gebeld door Feiko Jagersma. Hij is bestuurslid van sKoar, een zangkoor voor jongvolwassenen met een beperking. Hij vraagt of ik Tjitske, de voorzitter van het bestuur zou willen interviewen. Natuurlijk wil ik dat en zo heb ik een gesprek met Tjitske op een tijdstip dat haar zoontje Jelte Klaas slaapt en wij rustig kunnen praten.

lees verder

Buorren 9 – Een kijkje achter de voordeur van Willemieke Dijkstra

Er wordt wel gezegd dat katten zeven (of negen) levens hebben en dat ze tijdens hun volwassen leven erg gezond zijn en alles aankunnen. Het maakt niet uit met welke uitdagende klus ze te maken krijgt, de kat weet er wel raad mee. Vandaag heb ik een vrouw ontmoet die in haar leven minstens evenzoveel levens leeft als een kat. Haar naam? Willemieke Dijkstra.

lees verder