4 mei herdenking 2024

Het is 19:30 uur wanneer traditiegetrouw de Stille Tocht zich vanuit Warns in de richting van de begraafplaats in Skarl begeeft.

Aftredend Dorpsbelang voorzitter Klaas-Jan Koenders nam nog één keer de honneurs waar. CDA raadslid Jos de Boer was aanwezig om namens de Gemeente het woord te doen.

Op initiatief van Sippie de Roos organiseerde Dorpsbelang een extra evenement na de Stille Tocht. In De Treffe zou Fekke Bandstra een presentatie houden over het monument ‘Missing Airmen’ bij Molkwerum.
Voor het nieuwe dagelijks bestuur van Dorpsbelang, bestaande uit Marieke de Vries en Henk Struik was het een spannende avond. Zonder inschrijving maar met gratis inloop was er geen pijl te trekken op het aantal aanwezigen. Tijdens het klaarzetten van de apparatuur had ik het hier even over met Fekke. Enthousiast als hij is antwoordde deze: “Henk, al komt er maar één dan is mijn avond al succesvol.”

Voor zowel Fekke, Marieke en mij was het dan ook geweldig om te zien hoe 52 mensen in de zaal in De Treffe plaats namen.


Al zijn we maar met z’n tweeën, op de achtergrond bijgestaan door Algemeen Bestuurslid Bruno Rummler, het nieuwe dagelijks bestuur zal haar best doen Dorpsbelang vorm en zingeving te geven. Niets ten nadele van vorige besturen maar we vinden dat Dorpsbelang wat meer zichtbaarder moet zijn. Dit soort initiatieven zal daar een onderdeel van zijn. Dat het in goede aarde viel, bleek wel uit de complimentjes die Marieke ten deel vielen. Zij nam deze avond de functie van gastvrouw op zich.

NB. Helaas was ik niet meer in de gelegenheid te vragen of er mensen bezwaar zouden hebben tegen foto’s. Vandaar dat deze laatste foto is bewerkt.