PastoryBB

Het dorp Warns in Zuidwest Friesland is een overnachtingsadres rijker geworden.  Recentelijk opende daar met stille trom Bed & Breakfast de Pastory.  De nieuwe eigenaars kochten de pastorie van het kerkbestuur van de Doopsgezinde gemeente. Gasten kunnen kiezen uit de Jopie Huisman – of Mata Hari kamer.

B&B de Pastory is gevestigd in de voormalige domineeswoning van de Doopsgezinde gemeente te Warns. De pastorie deed als zodanig dienst tot vorig jaar.  Het huidige gebouw verrees in 1933, daarvoor stond er een andere pastorie die is afgebroken.

Thuishaven
Het echtpaar Kees Praamstra en Linda Schregardus kochten de pastorie afgelopen  december om er een bed en brôchje in te beginnen. Beiden komen niet uit Friesland, maar kenden Warns via vrienden en legden er 3 jaar geleden hun zeilboot in de haven.  Warns is nu in meerdere opzichten hun thuishaven geworden.

Friese iconen
Na een flinke verbouwing, waarin onder  twee extra badkamers aan bestaande slaapvertrekken werden gerealiseerd is de B&B een feit.  Kees Praamstra:” Een oude droom is uitgekomen, want als ik niet voor de gemeente Zwolle was gaan werken, had ik de Hogere Hotelschool gedaan”. De gastenkamers staan in het teken van de bekende Friese voddeboer, autodidactische schilder Jopie Huisman uit het nabije Workum en de internationaal bekende danseres, vermeend dubbelspionne Mata Hari uit Leeuwarden. 
Linda Schregardus: “Het is niet alleen vanwege mijn kunsthistorische opleiding en werkervaring, maar zeker ook vanuit persoonlijke interesse in deze Friese iconen dat we de kamers als ode aan hen ingericht hebben. Het leek ons mooi om onze gasten een verrassende ervaring mee te geven, een bijzondere sfeer te laten proeven”.  De kamers zijn tot in detail ingericht met voorwerpen die naar het leven en werk van beide kunstenaars verwijzen. Ook zijn er boeken over hen te vinden.

Ambassadeur Nationaal Landschap
Naast de kleurrijke gastenkamers heeft B&B de Pastory een zonnige eetkamer waar het ontbijt wordt geserveerd, een kast vol toeristische informatie en een grote tuin waar fijne plekjes te vinden zijn om neer te strijken. De eigenaresse is Ambassadeur van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland en wijst gasten graag op de mooie en bijzondere plekken in de omgeving.

Voor meer informatie zie www.bnbpastory.nl 

Kleine impressie

Terug